top of page

12 tips voor een bruiloft in corona tijd

Wat een bizarre tijd is het hè? Zeker als bruidspaar is het spannend, onwennig en misschien zelfs een beetje naar om nu bezig te zijn met je bruiloft. Veel bruidsparen stellen hun huwelijk uit, of trouwen toch maar even snel voor de wet. En weet je, dat is ook helemaal prima. Maar willen jullie toch wel de bruiloft zoveel mogelijk door laten gaan? Dan heb ik hier 12 tips om er toch een mooi feestje van te maken.1. Nodig alleen naaste familie of vrienden uit, net wie jullie het meest dierbaar zijn. Op deze manier houden jullie het klein, maar heel intiem en speciaal. Denk aan een gezelschap van 5-15 gasten. Het is bijzonder om op jullie trouwdag alle tijd te hebben voor jullie dierbaarste mensen.


2. Voor de bruiden: draag je trouwjurk! Al trouw je alleen maar voor de wet; het is wél jullie trouwdag, dus vier het. Het voelt ook extra als je trouwdag als je jouw bijzondere jurk aan hebt. En nog een pluspunt: je mag ‘m zelfs twee keer aan!3. Neem op jullie trouwdag uitgebreid de tijd om foto’s te maken met jullie fotograaf (en videograaf als jullie die hebben). Het is fijn om zonder tijdsdruk een uitgebreide fotosessie te doen en te genieten van elkaar. Je kunt zelfs naar verschillende locaties gaan die belangrijk zijn voor jou. Ook kun je vragen of jullie wat foto's mogen maken bij de feestlocatie. Zeker erg leuk als het jullie prachtige droomlocatie is! Zo deed ik dat een tijdje geleden bij De Hazelhof in Rijsbergen, waar Heerlijk Hecht ook nog eens voor een taartje zorgde.


4. Spreek ook tijdens de fotoshoot jullie geloften naar elkaar uit, uiteindelijk is dat toch waar jullie trouwdag om draait. Het is extra bijzonder om dit op een plek die voor jullie belangrijk is, naar elkaar uit te spreken. Laat die tranen maar lopen hoor! ;)5. Houd een drive-in receptie! Super leuk om alle oorspronkelijke daggasten toch te zien op jullie bruiloft en toch een soort receptie te houden. Jullie kunnen relaxt op een bankje zitten terwijl de gasten langsrijden en jullie feliciteren.


6. Regel bij de bakker kleine doosjes met een stuk taart, zodat jullie aan alle gasten die door de drive-in komen een stuk taart kunnen meegeven! Eventueel kan je ‘s avonds met z’n allen hier van genieten tijdens een zoom-meeting. Houden jullie geen drive-in receptie maar willen jullie wel taart uitdelen? Je kunt ook gezellig gaan roadtrippen met je kersverse man/vrouw en de taart persoonlijk bezorgen bij de oorspronkelijke daggasten!7. Geniet van een lunch met jullie gasten in de achtertuin aan een mooi gestijlde tafel. Jullie kunnen dit makkelijk zelf doen of vragen aan één van de gasten door te zorgen voor verse broodjes van de bakker, een mooi servies en een paar kleine vaasjes met bloemen. Zo ziet het er gelijk heel feestelijk uit! Als het regent, kunnen jullie kleine een partytent opzetten om zo toch fijn buiten te zijn.


8. Zorg voor een videograaf die ook alles mooi op beeld kan vastleggen. Zeker als het gaat om de ceremonie, speeches etc. is het mooi om dit later ook nog te kunnen laten zien en horen aan alle oorspronkelijke daggasten. Een aantal fijne videografen zijn: Imoti, The Storyteller, Hesfilmt & Pelt Pixels.9. Vraag aan diegene die jullie bruidstaart maakt of er ook een miniversie van jullie bruidstaart gemaakt kan worden. Hoe leuk is het om toch jullie mini-bruidstaart alvast aan te snijden en op het grote feest jullie echte bruidstaart?


10. Als jullie nog opa’s en/of oma’s hebben, is het mooi om deze erbij te betrekken. Zitten ze in een verzorgingstehuis? Vraag de verzorging of ze met de opa/oma naar de deur willen rijden, en praat en zwaai even door het raam heen. Hoeft niet lang te duren, maar is een bijzonder moment en zo zijn ze er toch even bij geweest.11. Regel een live verbinding met de ceremonie en/of kerkdienst, zodat zoveel mogelijk mensen alsnog mee kunnen kijken! Het makkelijkste is om dit met een videograaf te overleggen. Ook een livestream via YouTube is te regelen via Imoti.


12. Geniet. Het is jullie trouwdag, de dag waarop jullie elkaar trouw beloven. Uiteindelijk is dat waar het om draait! Dus geniet met volle teugen en weet: de liefde overwint alles!


Dit waren mijn tips! Heel veel succes met het plannen van jullie bruiloft en laat mij vooral weten als ik je ergens bij kan helpen. Stuur deze blog ook zeker even door naar jullie ceremoniemeester.Liefs,

Mirthe


Meer informatie over de wettelijke regels omtrent een bruiloft vind je hier: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart


www.instagram.com/mirthehelenaphotography


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page